Rødgrønn valgkamp for regjeringsskifte

De rødgrønne ungdomspartiene og Fagforbundet Ung er enige om et felles mål for høstens stortingsvalg: Ny regjering.

Helsefagarbeider – og stolt av jobben min!

Ja, jeg tørker rumper, men det er bare en brøkdel av hva jeg gjør. Jobben min er å gi næring, omsorg og kjærlighet, skriver Isabell J. Johansen Myrli i denne ukas hjertesak.

Tannhelse er det siste hullet i velferdsstaten

20. mars er verdens tannhelsedag. La oss bruke dagen til å snakke om alle dem som risikerer helsa fordi de ikke har råd til å gå til tannlegen.

Jern-Erna is back

Jern-Erna er tilbake. Men arbeidsledige folk trenger ikke en isdronning av en statsminister som beskylder fattige for å være fattige, og samtidig tapper statsbudsjettet for å gi skatteletter til de rikeste, skriver Erik Bjønness-Hansen i denne ukas hjertesak.

I dyp sorg over budskapet om LO-lederens død

– Hans-Christian var et forbilde og en fantastisk leder. Dette er trist dag for hele fagbevegelsen, sier Mats Monsen, leder av Fagforbundet Ung.

Kvinnedagen: Mindre likestilling under pandemien

– Koronapandemien har ført likestillingen bakover. Det gjør at kvinnedagen i år er viktigere enn på veldig lenge, sier Victoria De Oliveira, nestleder av Fagforbundet Ung.

Arbeidsministeren bekymret for ledigheten blant unge

NTB: 38.500 unge under 30 år er registrert som ledige hos Nav. Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) frykter de økonomiske senskadene kan bli store.

– Dette er ikke rettferdig, vi kan ikke ha det sånn her

Tannlege Terje Mikkelsen ser daglig at folk ikke har råd til nødvendig tannbehandling.

Halvparten av studentene har følt på mer ensomhet

NTB: Fire av fem studenter savner det sosiale studiemiljøet, og halvparten sier at de har blitt mer ensomme etter at koronatiltakene ble satt inn 12. mars i fjor.

Færre fikk læreplass i 2020

– Dette vil ha store konsekvenser for ungdom på lang sikt, sier leder av Fagforbundet Ung, Mats Monsen.

Ikke god nok krisepakke for studenter

Regjeringen foreslår å bruke 1,1 milliarder på krisepakke for studenter, men det mangler fortsatt mye, skriver Jeron Joseph, studentkontakt i Fagforbundet Vestland.

Liveseminar: Få kontroll på økonomien med Magne Gundersen

Lurer du på hvordan du kan gjøre veien til egen bolig litt kortere? Hvordan får du en trygg økonomi du kan leve med? Magne Gundersen svarer på dine spørsmål her.

Koronalån kan bli omgjort til stipend

NTB: Studenter og elever som har tatt opp et tilleggslån fordi de har tapt inntekt på grunn av koronapandemien, kan få deler av dette gjort om til stipend.

– FNs atomvåpenforbud trer i kraft og Norge stikker hodet i sanden

22. januar blir atomvåpen forbudt etter internasjonal lov. Det er en stor seier for alle som jobber for en verden fri for atomvåpen.

Solberg varsler nye økonomiske tiltak for studenter

NTB: Statsminister Erna Solberg sier regjeringen vil komme tilbake med nye økonomiske tiltak for studenter som har tapt inntekt.

Humorkveld for lærlinger!

Fagforbundet Ung invitere deg til en helt unik humorkveld med Ingvild Haugstad, Hallvard Dyrnes, Mikkel Niva og Olli Wermskog.

Live seminar med Fattig Student 16. november

Er økonomien trang og lenge til neste stipend og lønningsdag? Bli med Fagforbunet Ung og møt Karen Elene «Fattig Student», hjemme hos nettopp deg, på skjermen din!

Lærling? Del din beste jobbhistorie med oss!

Vi er på jakt etter Norges fineste, morsomste, beste eller mest gledelige historie fra lærlingtiden!

Ungdom – organiser deg!

Pandemi eller ei, velferdsstaten er viktig for alle, skriver Linn Flataune i denne ukas hjertesak.

Meningsløst å tie om psykisk helse

Halvparten av oss vil få en psykisk lidelse i løpet av livet. På verdensdagen for psykisk helse slår Fagforbundet Ung et slag for mer åpenhet.