Til hovedinnhold

Bruser av selvtillit i Skole-NM

Barne- og ungdomsarbeidere fra Akershus konkurrerer i Skole-NM på Lillehammer.

Barne- og ungdomsarbeidere fra Akershus konkurrerer i Skole-NM på Lillehammer.

Det var en gang tre bukker som alle hette Bruse... Leken er i gang på konkurransescenen til barne- og ungdomsarbeiderfaget under årets Skole-NM på Lillehammer.

27.04.2017 av Informasjonsavdelingen
Sist oppdatert: 04.05.2017

Oda Limbodal og Lena Stensrud Hofseth er først ut på scenen denne torsdagen. De er stolte representater for Akershus. 

De har med seg et knippe herlige barnehagebarn som er med på alle spilloppene til konkurrentene. Rettelse! Spillopper er det ikke. Dette er lek på ramme alvor. Lena og Oda er to av Norges beste utøvere av barne- og ungdomsarbeiderfaget. 

Jentene går andre året på videregående. De er her på Lillehammer for å vise fram hva de er veldig gode på; nemlig å ta vare på barna våre. De leker og lærer bort - og gjør barna klare for resten av oppveksten.

Spenningen er på topp gjennom øvelsene. Små barn kan som kjent være en X-faktor, men her har vi med profesjonelle yrkesutøvere å gjøre. Oda og Lena har ingen problemer med å engasjere barna. Når en av de små glemmer seg bort og vandrer litt bort et øyeblikk minner de vennlig om at leken foregår inne på den blå matta. Vips er alle bukkene, trollet og de andre barna tilbake på det glade spor igjen.

Det er World Skills Norway som står bak Skole-NM, med midler fra Kunnskapsdepartementet. Fagforbundet er medarrangør. Deltakerne er elever i videregående skole. De har kvalifisert seg til NM gjennom blant annet skolemesterskap og fylkesmesterskap.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?