Yrkes-NM 2018

Årets begivenhet er her. 30 yrker skal konkurrere på Hellerudsletta utenfor Oslo 23. - 25. oktober 2018. Fagforbundet er representert i konkurransene med helsefagarbeidere og barne- og ungdomsarbeidere. Samtidig blir vi godt synlig med visningsfagene byggdrift, kontor, IKT og prosesskjemi.

Bildetekst: Amir Hamza Iqbal, barne- og ungdomsarbeider på Bjølsen skole i Oslo, og Mette Nord, leder i Fagforbundet. Foto: Fagforbundet.

Besøk visningsfagene våre:
 

Yrkes-NM i bilder: Vi gir deg yrkesstolthet

Det er andre konkurransedag på Hellerudsletta. Busslast på busslast med ungdom møter Fagforbundets fremste representanter for yrkene sine.

Silje Kjærnli er en av dem du kan møte når du kommer inn i konkurransehallen på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hun har allerede med seg en fjerdeplass fra EM i yrkesfag i Budapest fra tidligere i høst.

Silje Kjærnli konkurrerer om å bli Norges beste helsefagarbeider under Yrkes-NM 2018. (Foto: Fagforbundet)

Silje Kjærnli, konkurrent i helsefagarbeiderfaget, sammen med Fagforbundets leder Mette Nord. Fagforbundet (Foto: Fagforbundet)

Følg Fagforbundets helsefagarbeidere og hjelpepleiere på Facebook

Barne- og ungdomsarbeiderne konkurrerer vegg i vegg med helsefagarbeiderne. En av trekkplasterne er Amir Hamza Iqbal. Han står rett ved inngangen til konkurransescenen og tar kontakt med flest mulig nysgjerrige unge. Hovedbudskap: Velg barne- og ungdomsarbeiderfaget!

Amir Hamza Iqbal møter potensielle barne- og ungdomsarbeidere under Yrkes-NM 2018. (Foto: Fagforbundet)

Amir jobber til daglig som barne- og ungdomsarbeider ved ungdomstrinnet på Bjølsen skole i Oslo.

Amir Hamza Iqbal,barne- og ungdomsarbeider på Bjølsen skole i Oslo, i samtale med Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Birgit Dannenberg)

Oslo beste barne- og ungdomsarbeidere viste seg fram for publikum med god innlevelse og lek. Dagens oppgave lokket fram den indre ingeniør hos statistene på scenen. De ble utfordret til å bygge et høyest mulig tårn av spaghetti og marshmallows.

Oslos barne- og ungdomsarbeidere i konkurranse under Yrkes-NM 2018. (Foto: Fagforbundet)

Barne- og ungdomsarbeiderne er avhengig av mange statister på scena. Her får en av de yngste statistene er velfortjent medalje etter innsatsen.

Liten statist under konkurransene for barne- og ungdomsarbeiderne under Yrkes-NM 2018. Fagforbundet (Foto: Fagforbundet)

Fagforbundet stiller i tillegg til de to konkurransefagene helsefagarbeider og barne- og ungdomsarbeider med fem visningsfag – prosesskjemi, kontorfaget, IKT-faget, ambulansefaget og byggdrifterfaget.

Kjemiprosess er faget for deg som vil jobbe med vann. Lærlingene på stand viser velvillig fram hvilke spennende oppgaver som venter for dem som velger deres yrkesvei.

De unge fagarbeiderne Maiken Olsen, Sunniva Kværnø og Sondre Larsen Bosaaen på stand for faget kjemiprosess (Foto: Birgit Dannenberg)

Les mer om hvilke muligheter du har hvis du velger kjemiprosess

Følg Fagforbundets ansatte innenfor vann og avløp på Facebook

IKT-universet har en egen tiltrekningskraft på mange. Fagforbundet viser fram hvilke fantastiske muligheter som venter deg som vil gå på skole for å lære IKT-faget.

Lærling Tine Elise Hansen i IKT-faget kan friste med virtuelle opplevelser for de som besøker standen. (Foto: Birgit Dannenberg)

Hva kan IKT-faget tilby meg?

Det er også høyteknologi som møter de som tar veien innom Fagforbundets stand for byggdriftere. Her kan de besøkende prøve seg som droneoperatører. Det skaper lange køer av interesserte unge.

Byggdrifterne viser at de er i full fart inn i framtida med droner og andre tekniske hjelpedoninger. (Foto: Birgit Dannenberg)

Få innsikt i byggdrifternes vindunderlige verden

Heller ikke kontorfaget er hva det en gang var - og ny teknologi og interessante oppgaver trekker mange til seg. Alle Fagforbundets kontorlærlinger og andre hjelpere trår til for å gi gode råd til vordende kontorlæringer.

For øvrig: Regjeringen hadde godt nytt i mars i år til dere som brenner for kontorfaget

Også kontorfagene tar i bruk ny teknologi. Her får Fagforbundets leder Mette Nord prøve VR-briller. (Foto: Birgit Dannenberg)

Les mer om hvilke spennende oppgaver som venter deg i kontorfaget

 

Kontakt

Portrettbilde av Ingri Bjørnevik

Ingri Bjørnevik
Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst

Portrettbilde av Tonje Thorbjørnsen

Tonje Thorbjørnsen
Fagleder
Yrkesseksjon helse og sosial

Portrettbilde av Christian Danielsen

Christian Danielsen
Yrkesseksjon kontor og administrasjon

Portrettbilde av Anne-Mari Samskott

Anne-Mari Samskott
Yrkesseksjon samferdsel og teknisk

Portrettbilde av Bendik Flomstad

Bendik Flomstad
Yrkesseksjon samferdsel og teknisk