Til hovedinnhold

Sommerglede er å leve!

- Det er på tide å få opp øynene for det som skjer i Gaza. Konflikten har vart lenge nok, skriver Bent F. Simonsen.

- Det er på tide å få opp øynene for det som skjer i Gaza. Konflikten har vart lenge nok, skriver Bent F. Simonsen. (Foto: Kashfi Halford/Flickr)

Da du våknet opp i dag, husket du å være glad for å leve i et land uten krig og terror, spør Bent F. Simonsens i denne ukas hjertesak.

16.07.2014 av Bent Frantzen Simonsen
Sist oppdatert: 26.10.2021

Bent Frantzen Simonsen
Foto: Privat

"Jeg våknet opp i dag, også"

Hvor mange er det som tenker den tanken når de våkner opp? Jeg er 26 år, har kjæreste og hunder. Familien min bor rett borti gata, alle har vi fine leiligheter og bor i en liten trivelig by med navn Horten. Vi har alle ferier ifra våre jobber og nyter livet vårt akkurat nå. Men da jeg for 26 år siden ble født av min fantastiske mor, var jeg så heldig å få to norske foreldre, jeg vant livets lotto! Så jeg våkner ikke opp hver dag og er bekymret, i Norge er det trygt å bo.

Men jeg vet at utenfor Norges grenser finnes det  dem som opplever krig og terrorangrep hele sitt liv! Mange av disse menneskene våkner opp hver dag å tenker "Herregud, jeg lever ennå", og det første de gjør er ikke å sjekke Facebook, men om familien fortsatt lever. De gleder seg over de små ting i livet, og de bekymrer seg for bomber! Hei, verden: Det er på tide å få opp øynene for det som skjer i Gaza. Konflikten mellom Palestina og Israel har holdt på lenge nok! Akkurat nå mens vi nyter sola og ferien vår holder staten Israel på å bombe barn og deres familier nede i Gaza. Akkurat nå mens vi spiser frokosten vår sent på dagen og ser fram til en deilig dag på stranda sitter en familie i Gaza og gråter over at huset deres er bombet i stykker!
 
I 2012 besøkte jeg selv Palestina, jeg reiste rundt med LO og besøkte ulike steder på Vestbredden. Der møtte jeg mennesker som har vokst opp med krigen, mennesker som er født inn i et liv med krig. Folket som i 1946 skulle få sitt eget landområde, men som for hvert år mister mer og mer.

En palestinsk kvinne skriver på den 670 kilometer lange israelske muren som omgir det okkuperte Vestbredden.
En palestinsk kvinne skriver på den 670 kilometer lange israelske muren som omgir det okkuperte Vestbredden.
Foto: Bent F. Simonsen

Folket som har blitt sperret inne med murer høye som blokker, som blir kontrollert når de skal få vann og strøm til huset sitt. For ikke å snakke om verdens største fengsel, Gazastripen, som har vært under blokade de siste sju åra. 1,7 millioner mennesker samlet på et område tilsvarende Hamar kommune i størrelse. De har ikke tilgang på gass, medisiner, og heller ikke bomberom. De lever under uverdige forhold, og dette kontrollerer Israel med jernhånd. Det er virkelig på tide å få opp øynene for hva som skjer utenfor landet vårt.

Gjør din "plikt" og spre det du vet om konflikten og lær mer. For kunnskap er viktig og din mening er viktig! Jo flere som sier STOPP terrorangrepene og engasjerer seg sammen, jo større sjanse har vi for å få skapt fred. Sammen har vi før klart å skape kjærlighet, jeg husker godt tida etter 22. juli 2011. Da sjokkerte vi verden ved å gå i tog sammen, vi la ned roser og fortalte at hat har ikke plass i dette samfunnet. De menneskene jeg møte på Vestbredden sjokkerte meg ved å fortelle at det ikke var krig de ønsket, men en løsning, en løsning for fred mellom Israel og Palestina. Men de klarer det ikke alene, det er derfor viktig at verden får opp øynene.
 
Ta deg tid nå i ferien din og få litt mer kunnskap, kan hende vi også våkner opp i ferien og tenker "Takk, jeg lever"

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?