Til hovedinnhold

Linda Merkesdal: Nå skal hun kjempe for å sikre heltid for alle

Linda Merkesdal er 48 år og kommer fra Voss. Hun er fjerdekandidat for Arbeiderpartiet i Hordaland. Til høsten kan hun få Stortinget som arbeidsplass. Der vil en av de viktigste sakene være å kjempe mot ufrivillig deltid.

24.06.2021
Sist oppdatert: 11.08.2021

Linda er 48 år og kommer fra Voss. I løpet av mange år har Linda jobbet i mange forskjellige jobber. Hun har vært renholder, kontormedarbeider, butikkmedarbeider og jobbet i helsevesenet. Utfordringen som var felles for alle jobbene var mangelen på hele og faste stillinger.  

Da var det vanskelig å skape forutsigbarhet i hverdagen med usikre lønnsslipper og uforutsigbare lønnsvilkår. Hun forteller om en hverdag hvor hun ikke kunne planlegge fordi man alltid ventet på neste oppringning om å komme på jobb. 

- Man blir fanget i usikkerheten små stillinger gir. 

I 2011 bestemte Linda seg for å utdanne seg til vernepleier. Etter dette har hun jobbet i NAV for å gi folk en bedre hverdag. Linda forteller at det var meningsfullt å få hjelpe folk som har havnet på skyggesiden av samfunnet.  

For Linda var fagbevegelsen avgjørende for å skape seg en trygg hverdag, både på jobb og i fritiden. Linda sier at fagbevegelsen var med å gi henne trygghet i arbeidslivet, sikre hennes rettigheter og gi henne som arbeidstaker en trygg grunnmur å stå på.  

Til høsten kan Linda havne på Stortinget. Det er mange store saker som er viktige for Linda. Men særlig at alle skal finne sin rettmessige plass i samfunnet er viktig for henne. Hun er opptatt av øke statusen til fagarbeiderne og bekjempe fattigdom.

Her kan du lese mer om Linda på Arbeiderpartiets egne sider.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?