Fagforbundet Lærdal - avd 472

Da er turen på vår presentasjonsrunde av fagforeningene våre I Fagforbundet Vestland kommet til indre Sogn. Vi skal i dag til Lærdal kommune og besøke Fagforbundet Lærdal.

13.07.2020
Sist oppdatert: 13.07.2020

Fagforbundet Lærdal har avdelingsnummer 472 og fagforeningen ble stiftet i november 1975. Fagforeningen har litt over 250 medlemmer i sine rekker, og det er i Lærdal kommune nesten alle medlemmene arbeider. Fagforening har dog også medlemmer i kirken, energiverket og næringsutviklingsselskapet.

Lærdal kommune har 2126 innbyggere og ligger innerst i Lærdalsfjorden som er en fjordarm av Sognefjorden. Til tross for at vi befinner oss på Vestlandet er Lærdal en av de mest nedbørfattige stedene i Norge. Det er en jordbrukskommune og på grunn av sitt tørre klima var de tidlig ute med kunstig vanning her i Norge. Lærdalselven er en av de mest tradisjonsrike lakseelvene i Norge. På selve Lærsdalsøyri ligger Gamle Lærdalsøyri med mer enn 170 verneverdige bygninger fra 1700- og 1800 tallet. Lærdal sjukehus ligger i Lærdal og er en stor arbeidsgiver i kommunen.

Fagforeningslederen i Lærdal heter Jan Steinar Hole som også er hovedtillitsvalgt i kommunen. Han er en erfaren tillitsvalgt som har vært leder siden 2009 og hovedtillitsvalgt siden 1997. Med seg i styret har han følgende:

Leder

Jan Steinar Hole

Fagarbeider

Nestleder

Sissel Merete Klunderud

Fagarbeider

Kasserer

Lena Lamheller

Renholder

Opplæringsansvarlig

Hilde Lysne

Miljøterapeut

Pensjonisttillitsvalgt

Mona Grøttebø

Pensjonist

Ungdomstillitsvalgt

Kathrine Natvik

Psykiatrisk sykepleier

YST leder

Asle Figenschau

Fagarbeider

YKKO leder

Rita Aarethun Mo

Barne- og ungdomsarbeider

YKA leder

Edel Margrethe Mo Ørbeck

Saksbehandler

YHS leder

Tone Wallevik

Hjelpepleier

Styremedlem

Renate Fossen

Saksbehandler

Styremedlem

Janne Elen Natvik

Spesialvernepleier

Vara

Jorun Hatlevoll

Vara

 

Det er en fin blanding av tillitsvalgte som har erfaring i mange år og helt nye tillitsvalgte i styret. De jobber med å få til et godt tilbud til medlemmene og å verve nye medlemmer. Ivaretagelse av medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår er også i Lærdal et viktig område.

Selv om Fagforbundet sine medlemmer på Lærdal sjukehus ikke er med i den lokale fagforeningen så må fagforeningen sammen med resten av lokalsamfunnet med jevne mellomrom slå ring om og kjempe for sykehuset sitt.

;