Nettstedet er under oppgradering og kan derfor i perioder være ustabilt eller mangle innhold.

Saksøker nok en privat helseaktør - Heimta

Aleris-saken har ført til nok et søksmål fra innleide «omsorgskonsulenter». Advokat Kjetil Edvardsen tror utfallet kan være avgjørende for norsk arbeidsliv, skriver Dagsavisen.

av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 08.04.2021

Samtidig som rettssaken mot det private helseselskapet Aleris går sin gang, har tre av Fagforbundets medlemmer gått til søksmål mot Heimta Vitale.

De tre har vært leid inn som selvstendig næringsdrivende, men mener de skulle vært fast ansatt som ordinære arbeidstakere, skriver Dagsavisen.

– Jeg mener helt klart at dette er vanlige arbeidstakere, sier advokat Kjetil Edvardsen, som representerer både de tre som har saksøkt Heimta, og de 24 som har saksøkt Aleris.

Oppdragstakere bør følge med på rettsaken

Også i Aleris-saken har omsorgsarbeidere ment de skulle vært fast ansatte, men kun blitt tilknyttet selskapet som selvstendig næringsdrivende.

– Det finnes ganske mange oppdragstakere rundt i Norge som burde følge med på det som skjer i domstolen om dagen, sier Edvardsen, som ikke utelukker at flere lignende søksmål kan komme.

Samtlige av de tre i Heimta-saken krever 500.000 kroner hver i etterbetaling. En av dem har sagt ja til fast ansettelse.

Les hele saken i Dagsavisen (krever innlogging)