Elsker arbeidsplassbesøk: Stine Skjellerud

Stine Skjellerud er nyvalgt plasstillitsvalgt i Søndre Land kommune. (Foto: Maria Nilsen Aksberg)

– Det mest utfordrende med å være tillitsvalgt er kanskje å få tiden til å strekke til. Noen perioder kan være veldig hektiske.

30.09.2019 av Maria Nilsen Aksberg
Sist oppdatert: 03.10.2019

Stine er 26 år, helsefagarbeider og plasstillitsvalgt i Søndre Land kommune. Hun er også styremedlem, sekretær og kassererkontakt i fagforeningsstyret. Stine gjør alt arbeidet for Fagforbundet i fritida si, hun har ikke noe frikjøp.

Søndre Land ligger vest i Oppland, og har tilsammen 531 medlemmer i lokalforeninga. Stine Skjellerud er ganske ny som tillitsvalgt.

– Vi har en veldig engasjert og dyktig hovedtillitsvalgt i kommunen vår som inspirerte meg. Jeg ser at partssamarbeidet er nyttig, og at det er viktig å ikke ta de rettighetene vi har for gitt! Det er fortsatt mye urettferdighet, og for store forskjeller, også i Norge, forteller Stine, i et forsøk på å fortelle hvorfor hun sa ja til å bli tillitsvalgt.

Vanskelig å få tid til alt

– Det mest utfordrende med å være tillitsvalgt er kanskje å få tiden til å strekke til. Noen perioder kan være veldig hektiske. For meg ville også vært morsomt å inspirere andre til å engasjere seg. På arbeidsplassene er det ofte de små tingene i hverdagen som teller, sier Stine Skjellerud.

Hva er du mest opptatt av?

– Jeg er mest opptatt av heltidskultur og likestilling. Det er viktig å ha en forutsigbar hverdag, forutsigbare lønninger, kontinuitet og kvalitet i tjenestene, sier hun. Stine er også opptatt av lærlingene, og at de skal sikres gode ordninger.

– Fagarbeideren bryr jeg meg også om. Det er viktig at vi jobber for å anerkjenne fagarbeideren, og at fagarbeiderne brukes til det de er ment å gjøre.

Elsker arbeidsplassbesøk

– Jeg liker aller best oppsøkende virksomhet, som arbeidsplassbesøk. Det er også gøy å stå på stand. Og det er fint å kunne være talerør for kollegaer, få mer innsikt i den daglige drift og utfordringer man kan stå ovenfor og kanskje være med å forebygge problemer, forteller hun.

Viktige saker i Fagforbundet Søndre Land

I Søndre Land er de opptatt av heltid og lik lønn for likt arbeid. Der har de nylig inngått samarbeidsavtale med Ap i kommunen og sammen har de fremmet forslag om heltid.

– Jeg tror medlemmene synes det trygt å vite at de har noen i ryggen, at vi stiller opp og aldri er langt unna. Det er viktig for meg at medlemmene føler at jeg er tilgjengelig og pålitelig. Jeg håper de tar kontakt når de trenger meg, men skulle gjerne sett at flere deltok på kurs og fagkvelder, og på møter.   

– Jeg håper at flere med tiden engasjerer seg, og blir med å forme tilbudene de ønsker seg, sier den engasjerte tillitsvalgte fra Søndre Land.