Min hverdag: Beth Ambjørnsen fra Sandnes

– Jeg har stor tro på godt, gammeldags fagforeningsarbeid, og den gode samtalen med medlemmene skal ikke undervurderes.

02.10.2019 av Kari-Sofie Jenssen
Sist oppdatert: 30.10.2019

Beth Ambjørnsen tilhører vel egentlig seniorene i Fagforbundet, selv om det er vanskelig å tro når du møter henne. Enda vanskeligere er det å tro at hun også er oldemor. Noe hun ikke er så lite stolt av.

Nå i mars ble Beth pensjonist, men jobber fortsatt aktivt for Fagforbundet Sandnes.  Der er hun verveansvarlig, sitter i hovedstyret, hun er barnebykontakt, leder av velferdsutvalget, medlem i gruppa «Vi over 60» og driver et prosjekt hvor hun sammen med tillitsvalgt Benedicte Møller er frikjøpt for å oppsøke samtlige arbeidsplasser hvor Fagforbundet Sandnes har medlemmer. 

Ikke lyst til å gi seg

Den aktive pensjonisten stiller seg til disposisjon for fagforeninga si, selv om hun har gått av med pensjon. Likevel er hun absolutt forberedt på endringer etter årsmøtet på nyåret.

Beth beskriver fagforeningsstyret i Fagforbundet Sandnes som ungt og veldig kreativt, og da kan alt skje, forteller hun stolt.

– Plutselig får noen en god ide som tenner resten av gjengen. Da er det bruk for oss alle til å få gjennomført det, forteller Beth Ambjørnsen. 

Arbeidsplassbesøk - ikke bare et stunt

I Fagforbundet Sandnes er to fra styret frikjøpt til å besøke medlemmene og de plasstillitsvalgte. En dag hver uke er det planlagte besøk.

Det er en del av å se, lytte til og bistå de 78 plasstillitsvalgte. Dette er ikke et stunt de gjør en gang i året, men hele tida.

– Noen steder er vi bare innom, andre steder setter vi oss ned og tar en kopp kaffe, og noen ganger inviterer vi til noe med faglig innhold, forteller Beth Ambjørnsen og Benedicte Møller.

– Og så rydder vi på oppslagstavlene, legger Beth til.

– Beth er veteran og kjenner alle kriker og kroker i kommunen og på de ulike arbeidsplassene, sier Benedicte. Det er nyttig og lærerikt å være to som går sammen.

Godt gammeldags fagforeningsarbeid

Du må ha vært med ei stund for å snakke om godt gammeldags fagforeningsarbeid. Beth har stor tro på akkurat det.

– Å snakke med medlemmene, høre hva de tenker på, hvordan de har det, utfordringer på arbeidsplassen eller rett og slett tips og tilbakemeldinger til fagforeninga. Den gode praten skal heller ikke undervurderes, mener Beth.

Hun forteller at på runden rundt til alle arbeidsplassene har de gjerne med seg en overraskelse. På overraskelsen henger det et lite brev. Der står alle opplysningene som fagforeninga har i Fane 2 på enkeltmedlemmet.

– Dersom opplysningene er utdaterte og feil, så får medlemmet et telefonnummer og en e-postadresse hvor de kan kontakte oss med riktige opplysninger. Du vet, folk flytter og bytter arbeidsplass. Vi skal jo inn i et hovedoppgjør neste år så da må Fane 2 være i orden, sier pensjonistaktivist Beth Ambjørnsen.