Til hovedinnhold

KreativOmsorg '11: Møter mor på skjermen

Videokonferanse for pasienter med demensdiagnose, deres pårørende og helsepersonell

Videokonferanse for pasienter med demensdiagnose, deres pårørende og helsepersonell (Foto: Tromsø kommune)

Demente på Omsorgstjenesten Jadeveien i Tromsø gleder seg stort over å se og snakke med sine nærmeste via en tvskjerm. En nokså god erstatning for virkelige møter, er dommen fra brukerne.

07.04.2011 av Seksjon helse og sosial
Sist oppdatert: 07.04.2011

Prosjektet ble startet opp i fjor og har møtt mange godord fra pårørende og pasienter. Prosjektansvarlige Torun Stenhagen og Maria Frihaug Sørensen understreker at en videokonferanse aldri blir en fullgod erstatning for virkelige møter, men det har vist seg å være et langt bedre alternativ enn å snakke med hverandre på telefon.

Avstand er ingen hindring, fastslår møtearrangørene på  sykehjemmet i Tromsø. De tok mot til seg og kastet seg over ny teknologi for å møte behovet om flere møter mellom pasienter og pårørende. Ettter noe prøving og feiling, har de kommet fram til et tilbud som fungerer godt.

- Pasientene gleder seg til møtet i forkant og snakker mye om det etterpå. Det er liten tvil om at dette er noe pasientene virkelig ønsker å ta del i, sier prosjektleder Gerd Pedersen.

Hun mener videokonferanse med trygghet kan tas inn også på andre sykehjem. Det er relativt enkelt å sette igang, billig og ikke minst noe mange demente kan mestre.

Deltakerne på KretivOmsorg-konferansen fikk et innblikk i konferanseprosjektet på toppen av Tromsø, på Fjellstua 420 m.o.h. Se presentasjonen fra Fjellstua

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?