Fagforbundet.no

Logg inn
A A A Presse Om Fagforbundet

Sykehus Aktuelt arkiv

Datatilsynet om IKT-skandalen: Det fantes ingen risikovurdering (Fagbladet 05.02.18)

Kan nye og strenge regler stoppe nye dataskandaler – som den vi så da Norges største helseforetak satte utlendinger til å drive datasystemet med sensitive personopplysninger?

Fagforbundet: – Offentlige sykehus avmagres. Private sykehus på fetekur. (Fagbladet 16.01.18)

– Regjeringens iver etter å privatisere felleskapets sykehus eskalerer, mener Fagforbundets nestleder Sissel M. Skoghaug. Hun tror det blir mer konkurranse og økt privatisering i sykehusene med det hun kaller stålblå regjering.

Sykehuset Innlandet: Tillitsvalgte reagerer på sykehusbudsjettet (Østlendingen 20.12.17)

Administrasjonen i Sykehuset Innlandet mener 116 færre ansatte skal behandle flere pasienter neste år. Samtlige foretakstillitsvalgte er bekymret for kvaliteten på pasientbehandlingen om styret vedtar budsjettet med et overskudd på 100 millioner kroner.

Årets helsefagarbeider i Hordaland er kåret

mortencbilde1.jpg Hordaland har kåret årets helsefagarbeider. Vinneren er medlem av Fagforbundet Helse Bergen og arbeider på Medisinsk avdeling post 6 ved Haukeland universitetssykehus.

Fritt behandlingsvalg undergraver norske helsetjenester og gjør dem dyrere

Mette hilser Fagforbundets leder, Mette Nord, gikk til kraftig angrep på regjeringas sykehuspolitikk da statsråd Jan Tore Sanner besøkte LO Stats årlige kartellkonferanse på Gol.

Ofres pasientsikkerheten for å få budsjettet i balanse? (Dagens Medisin 14.11.17)

Fagforbundets foretakstillitsvalgte ved St. Olavs hospital, Sigmund Eidem, har sammen med andre foretakstillitsvalgte skrevet et leserinnlegg i Dagens Medisin.

Fagforbundet: Dagens sykehusstruktur i Helgeland er best

Fagforbundet i 15 kommuner på Helgeland har laget en felles uttalelse om Helgelandssykehuset 2025. Innlegget er Fagforbundets høringsuttalelse til planprogrammet for Helgelandssykehuset 2025.

- Helseministeren har ansvaret (Fagbladet 27.10.17)

Datatilsynet slakter konkurranseutsettingen av IKT-infrastruktur i Helse Sør-Øst. Helseminister Bent Høie har ansvaret, sier nestleder i Fagforbundet, Sissel M. Skoghaug.

Fagforbundet ved Ålesund og Volda sykehus: - Sentraliseringsforslagene er vanvittige (smp.no 15.10.17)

Fagforbundets leder, Ivar Østrem, trodde ikke det var mulig å komme med forslag om å sentralisere sterilsentral og kjøkkendrift fra Ålesund.

Ansattrepresentant i Helse Midt-Norge sitt styre vil ha ekstern gjennomgang (Sunnmørsposten 04.10.17)

Styremedlem Ivar Østrem fra Fagforbundet i Helse Midt-Norge har ikke tro på at Helse Møre og Romsdal klarer å spare seg i mål.