Fagforbundet.no

Logg inn
A A A Presse Om Fagforbundet

Solidaritetsprosjekter Aktuelt arkiv

Laos kartlagt for bomber innen 5 år

Vietnamkrigen gikk hardt utover Laos. USA slapp ufattelige 260 millioner klasebomber over det nøytrale landet. Klasebombene lemlester og tar liv, forhindrer at landet kan benytte seg av sine rike naturressurser og holder store deler av befolkningen i et jerngrep av fattigdom og frykt. Norsk Folkehjelp har laget metodikken for kartlegging av klasebombene som gjør at hele landet kan kartlegges i løpet av fire til fem år.

Fagforbundet Oppland utfordrer Fagforbundet Aust-Agder

Valgkampanjen er over, og det er nå tid for å ha fokus på å verve flere bidragsytere til Fagforbundets barneby. I dag er det rundt 5400 tillitsvalgte, medlemmer, ansatte og venner av Fagforbundet som er fast bidragsyter. Fagforbundet Oppland har hatt den årelange og utakknemlige jumboplass i statistikken med sine trofaste 63 bidragsytere.

Kvinnekamp fører fram i Libanon

Khaled Yamout, programansvarlig i Norsk Folkehjelp Libanon besøkte Fagforbundet i går for å gi en oppdatering på situasjonen i landet. Fagforbundet har gjennom to landsmøteperioder støttet Kvinne Kan- og Unge Kan- prosjekter i de palestinske flyktningleirene og har sett hvordan levekårene for flyktningene har forverret seg år for år.

Fagforbundet Troms har passert 600 bidragsytere

Hjertet for Fagforbundets SOS-barneby banker ekstra mye i Troms. Med 12 nye faste bidragsytere har fylket nå hele 601 som støtter barnebyen hver måned. Fagforbundet Troms har invitert barnebyleder Pinto til fylkets barnebysamling i Tromsø i september i anledning Pintos besøk til Fagforbundets landsstyremøtet.

Ny barnebykontakt i Fagforbundet Østfold

Vi ønsker Ruth M. P. Thomsen velkommen som ny barnebykontakt for Fagforbundet Østfold. Hun har overtatt vervet som opplæringsansvarlig etter Aase Furali som har hatt dette vervet i 22 år.

Forberedes til voksenlivet

I Fagforbundets SOS-barneby i Huambo i Angola er familielivene i endring. Da dørene åpnet i 2010, tok barnebyens SOS-mødre og ansatte imot babyer og barn som trengte god omsorg i en trygg familie. Nå har barna vokst seg til ungdommer, og familiedynamikken endrer seg i takt med utviklingen. Rundt halvparten av barna i barnebyen er tenåringer, og det gir både nye gleder og nye utfordringer. Hvordan kan ungdommene best forberedes på voksenlivet?

Nytt jordbrukskollektiv samarbeider med Barnebyen

Barnebyens lokalsamfunnsprogram støtter enslige mødre, storesøstre og bestemødre med ingen eller svært liten inntekt til å forsørge barna de har ansvar for. Hjelp til selvhjelp er nøkkelen til suksess. Programmet trenger også lokale samarbeidspartnere, og nå har Ovaka Kupange blitt stiftet med Barnebyens hjelp.

Fagforbundet støtter unge i Betlehem

Dana Alshaer (23) fra Students Forum Institute (SFI) er svært glad for og stolt over at Fagforbundet har bestemt seg for å støtte organisasjonen gjennom samarbeidsprosjektet med Norsk Folkehjelp. Hun fikk nyheten i denne uken i Oslo i møte med Fagforbundet.

Okkupasjonen 50 år: Fly drager, ikke droner!

Fagforbundet, Palestinakomiteen og Fellesutvalget for Palestina inviterer til markering med drageflyging lørdag 10. juni, klokken 12-14 ved Christian Fredriks plass, Oslo (like ved Østbanehallen). Ta med hele familien.

Fagforbundet Troms fortsetter å toppe barnebystatistikken

I april økte Fagforbundet Troms mest av alle fylkene på statistikken over faste bidragsytere, og i mai fortsetter fylket sin seiersgang på toppen, denne gangen med 10 nye. Det er nå 590 i Troms som betaler inn hver måned til Fagforbundets barneby. Det utgjør 10 % av alle bidragsyterne. Spenningen ligger nå i hvor raskt fylket klarer å nå 600.