Til hovedinnhold

Fagforbundet fordømmer Israels nye anti-boikottlov

Knesset, den israelske generalforsamlingen, vedtok forrige mandag en lov som forbyr visum og oppholdstillatelse til organisasjoner og enkeltpersoner som oppfordrer til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel eller israelske bosettinger på de palestinske områdene.

20.03.2017 av Ingunn Eriksen
Sist oppdatert: 20.03.2017

FNs sikkerhetsråd erklærte senest i desember 2016 at bosettingene er folkerettstridige. Loven rammer også de som ønsker å reise til Palestina ettersom Israel kontrollerer all ferdsel inn til de okkuperte områdene.

Fagforbundet fordømte loven i Fagbladet og har også undertegnet et opprop sammen med 56 andre organisasjoner. Uavhengig av støtte til BDS (Boikott, Deinvestering og Sanksjoner) er organisasjonene enige om viktigheten av å verne om retten til organisasjons- og ytringsfrihet, og er bekymret for truslene og angrepene mot deler av sivilsamfunnet som støtter BDS. Vi ber derfor utenriksminister Børge Brende og leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt, om å ta et klart standpunkt som forsvarer enkeltpersoner og organisasjoners rett til å argumentere for boikott og sanksjoner av Israel, og retten til bruk av fredelige midler for å forsvare palestinernes grunnleggende rettigheter.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?