Fagforbundet.no

Logg inn
A A A Presse Om Fagforbundet

Moduler

Protesterer mot kapringen av norsk hjelpebåt

fiskebtenkrsteinseneredptalawdapveitilgazafotoyoussefsammour.jpg
Den norske fiskebåten Kårstein, senere omdøpt til Al Awda, ble kapret av israelske marinestyrker på søndag. (Foto: Youssef Sammour)

Mette Nord, leder i Fagforbundet, er en av mange som har signert et opprop der de undertegnede protesterer mot bordingen og arrestasjonen av mannskapet på det norskregistrerte skipet Kårstein utenfor Gaza.

Fagforbundet hjelper deg Bli medlem i Fagforbundet!

Den israelske marinen tok kontroll over skipet 29. juli. Hjelpebåten, som delvis er støttet av Fagforbundet, var på vei mot Gaza med medisinsk utstyr. Selve båten skulle gis i gave til fiskere på Gaza.

Fredelig protest

I oppropet henvises det til brudd på internasjonal rett til å markere sine politiske meninger. Det gjøres oppmerksom på at kapringen av hjelpebåten skjedde i internasjonalt farvann. Protesten mot Israels blokade av Gazastripen betegnes dessuten som en fredelig markering. 

UD har frarådet forsøket på å bryte sjøblokaden, men har nå bedt israelske myndigheter om å klargjøre hva som har skjedd og vurderer saken fortløpende.

Støtte fra kultur, politikk og fagforening 

Tallrike kulturpersonligheter, politikere og fagforeningsfolk oppforder regjeringen til å tydeliggjøre at bordingen er uakseptabelt og at aktivistene må løslates.

Les mer om saken her: 

Ship to Gaza-båten Al Awda kapret i internasjonalt farvann

Israelsk marine har bordet fagforenings-støttet norsk skip på vei til Gaza

LO-topper krever at regjeringen får norske Gaza-aktivister løslatt