Fagforbundet.no

Logg inn
A A A Presse Om Fagforbundet

Moduler

Moduler

Forsida Aktuelt arkiv

Se eldre nyheter

Verre for kvinner i arbeidslivet

«Forholdene for kvinner i arbeidslivet er blitt verre med Høyre og FrP i regjering», skriver Fagforbundets nestleder Odd Haldgeir Larsen i Dagbladet.

Pensjonister og uføre krever innflytelse

bjrghagelkken.jpg Fagforbundets pensjonistutvalg er opptatt av å ha innflytelse på pensjonene sine, og oppfordrer pensjonistene til å bruke stemmeretten.

Et trygt og organisert arbeidsliv er ingen selvfølge

sommerpatruljen20175.jpg Etter tre uker på veien med LO er det ingen tvil: LOs sommerpatrulje er like nødvendig i dag som for 32 år siden, skriver nestleder av Fagforbundet Ung, Mats Monsen.

Flere fagfolk til helse- og omsorg

Illustrasjon Når vi blir syke, er gamle eller trenger hjelp er vi avhengige av gode tjenester for å ha en god og trygg hverdag. Alle er enige i dette, likevel er bemanningen i helse- og omsorgstjenestene for liten rundt om i landet.

Rolv er på lag med ungdommen

Rolv Skirbekk Pensjonist og tillitsvalgt i Fagforbundet Rolv Skirbekk vil ha en ny regjering som tar hans bekymringer for barnebarna sine på alvor.

Regjeringen vil åpne for mer midlertidighet - igjen

mettenordalvor.jpg Regjeringen sier de vil begrense innleie, men foreslår regler som vil gi særfordeler for bemanningsbransjen og økt bruk av midlertidige ansettelser.

Outsourcing av IKT-tjenester kan bli stoppet

pasientjournal Styret i Helse Sør-Øst har hatt et ekstraordinært møte i dag. Ansvaret for IT i helseforetaket vil ligge under datterselskapet Sykehuspartner inntil de har kontroll på tilganger, personvern og informasjonssikkerhet.

Fantastisk familieleir for Fagforbunds­medlemmer

Sommer Denne uka arrangerer Fagforbundet og Framfylkingen familieleir for femte år på rad. 109 store og små deltagere reiser fra land og strand for å ha en fantastisk ferieuke på Arbeiderbevegelsens folkehøyskole på Ringsaker.

Offentlige tjenester skal drives for folk ikke for profitt

coverpagereclaimingpublicservices I dag, på FNs dag for offentlige tjenester, publiseres en ny rapport som viser at privatisering ikke fungerer. Tjenester drevet i offentlig regi er mer effektive, bærekraftige og demokratiske. Fagforbundet har bidratt med et eget kapittel om Norge.

Ber Riks­revisjonen granske barne­verns­midler

- Det finnes en rekke måter å ta ut skjult utbytte på, sier Mette Nord. Sammen med SV og FO ber Fagforbundet nå Riksrevisjonen undersøke om norske barnevern- og barnehagemilliarder blir misbrukt.