Fagforbundet.no

8. mars - den internasjonale kvinnedagen

8. mars
(Foto: Maria Wattne)

8. mars feires den internasjonale kvinnedagen. Fagforbundet oppfordrer alle til å feire dagen og gå i tog.

Fagforbundet hjelper deg Bli medlem i Fagforbundet!

Dagen ble første gang markert New York i 1908. Den gangen kjempet kvinnene for stemmerett. I 1910 ble dagen vedtatt som en internasjonal kvinnedag.

I Norge ble kvinnedagen markert for første gang i 1915, da Aleksandra Kollontaj fra Russland talte ved et stort fredsmøte i Oslo.

I anledning 8. mars har Mette Nord m. fl. skrevet kronikken «Ingen klåing, takk» som står på trykk i Dagbladet

Mange norske byer markerer kvinnedagen, og har egne komiteer eller initiativer for 8. mars. Her er Facebooksider for noen av dem:

Fagforbundet er også i Palestina på kvinnedagen. Les: Palestinske kvinner står opp for kvinners rettigheter

LO og AP arrangerer lunsjmøte i Oslo

Sted: Uhørt, Torggt. 11, Strøgetpassasjen

I anledning årets kvinnedag, inviterer Arbeiderpartiet og LO til et åpent lunsjmøte i Oslo. Tillitsvalgte, medlemmer, sympatisører og interesserte er velkommen!

Vi er enige om at landet trenger en ny regjering, og at behovet for en ny kurs i likestillingspolitikken er en av grunnene. Men hva er de viktigste utfordringene på likestillingsområdet nå? Hva er de viktige sakene?

Til å diskutere det, vil dere møte Anniken Huitfeldt (AP), Kjersti Stenseng (AP), LO-leder Gerd Kristiansen, Peggy Hessen Følsvik (LO) og Mona Bråten (Fafo).

Og ikke minst: vi har invitert to menn, Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre og LOs nestleder Hans-Christian Gabrielsen, som hvis de får det som de ønsker, vil bekle to av landets mektigste roller i løpet av 2017. Hva mener de er de viktigste kvinnesakene de neste fire årene?

Tove Bøygård vi stå for underholdningen.

Arrangementet er gratis!

Av hensyn til matbestilling, ber vi om at de som ønsker å delta sender en e-post til synnove.konglevoll@lo.no